Chokladkakor
Chokladkakor
Jag älskar verkligen choklad, och då är ju såna här kakor ett måste. Man kan använda vilken sorts choklad man vill, eller blanda olika sorter. Testa gärna med smaksatt choklad! Min favorit är med Marabou Saltlakrits!
Ca 25 kakor:
125 g smör, gärna rumsvarmt
1 ½ dl farinsocker
1 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
½ dl maizenamjöl
½ tsk bakpulver
en liten nypa salt
100 g hackad choklad.
1. Blanda mjöl, kakao, maizenamjöl, bakpulver, salt och hackad choklad i en bunke och rör om ordentligt.
2. Lägg smör i en skål och vispa med mjukt med elvisp. Tillsätt sedan sockret och vispa ihop socker och smör till en fluffig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
3. Rör ner mjölblandningen, se till så att allt blandas ordentligt. Ta fram en ganska lång bit plastfolie (35-40 cm). Ta sedan smeten och lägg den på plastfolien. Rulla ut degen till en avlång ”korv” och rulla sedan in degen i plastfolien.
4. Lägg degen i kylskåpet och låt degen vila ett par timmar.
5. Sätt ugnen på 180° och ta ut rullen från kylskåpet. Skär centimetertjocka bitar av degen och rulla varje bit till en liten boll. Tänk på att inte lägga dem för nära varandra på plåten.
6. Baka i 10-12 minuter i mitten av ugnen. De ska va lite mjuka när de tas ut.